Endodontia

Endodonția este acea ramură a medicinei dentare care are ca scop tratamentul si pastrarea dinților naturali. Tratamentul endodontic (cunoscut și ca „tratament de canal” sau „scoaterea nervului”) se realizează atunci când pulpa dentară este afectată de o infecție sau o inflamație.

Tratamentul endodontic este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale și poate să protejeze dintele de eventuale alte infecții și un nou tratament. Fără tratament endodontic se poate ajunge la pierderea dintelui, ceea ce duce la manopere mult mai costisitoare de înlocuire a acestuia.

Pentru implanturi dentare, aparate dentare, coroane sau controale de rutină fă-ți o programare!

Evolutiile tehnologice ale ultimilor ani (apex-locator, microscop, sistem de obturare la cald) permit, astăzi, tratamentul conservativ al multor leziuni periapicale (infecții la vârful dintelui, tratate anterior doar chirurgical) precum și păstrarea dinților cu tratament de canal incorect realizat sau a celor considerați, până nu de mult, irecuperabili.

Tratamentul canalului radicular se realizează într-o singură sedință de cele mai multe ori, sub magnificație microscopica și obturare la cald, sub anestezie locală și fără durere.

Call Now Button