COROANE DENTARE

Coroanele dentare reprezintă restaurări protetice care oferă funcționalitate și estetică unui dinte ce a fost tratat. Coroana dentară crește rezistența dintelui și are rol de protecție asupra altor afecțiuni dentare.
Coroana dentară se poate realiza din mai multe materiale, iar durabilitatea sa poate depinde și de calitatea materialului.
Cele mai durabile coroane dentare din stomatologia actuală sunt cele de zirconiu, iar informații despre coroana dentară zirconiu  veți află în cadrul unei consultații la unul dintre medicii noștri specialiști în estetică dentară.

Pentru implanturi dentare, aparate dentare, coroane sau controale de rutină fă-ți o programare!

Tipurile de coronae se diferentiaza in functie de materialul utilizat:
Coroana dentara metalo-ceramica – este foarte rezistenta, straturile de ceramica sunt aplicate peste o structura metalica. Coroanele metalice rareori se deterioreaza, fiind cele mai durabile. Din cauza structurii metalice, care de cele mai multe ori se observa, acestea sunt utilizate, in general, pentru dinti care nu se afla la vedere in timpul vorbirii.

Coroana dentara ceramica pe suport de oxid de zirconiu sau integral din oxid de zirconiu – se aseamana cu cea metalo-ceramica. Oxidul de zirconiul este o ceramic, un material dur, care poate fi utilizat cu succes atat pentru dintii din zona anterioara, cat si pentru dinti din zona posterioara a cavitatii bucale. Diferenta majora o reprezinta estetica superioara pe care o ofera oxidul de zirconiu, fiind disponibil in diverse nuante, foarte apropiate de cele ale dintilor naturali.

Coroana integral ceramica – este cea mai estetica varianta de coroana dentara. Materialul utilizat este biocompatibil, translucid, rezultatul fiind aproape imposibil de deosebit de un dinte natural. Sunt utilizate pentru dintii frontali.
Coroana dentara din compozit – este cea mai putin recomandata solutie din punct de vedere al rezistentei si durabilitatii, insa, Compozitul este potrivit pentru realizarea lucrarilor dentare temporare .
Coroana dentara din acrilat sau metalo-acrilica – in prezent, coroanele din acrilat sunt indicate si utilizate doar pentru restaurari provizorii. O coroana acrilica este folosita in general pentru a ajuta pacientul sa vorbeasca si sa manance normal pana cand se realizeaza coroanele ceramice / metalo-ceramice, de exemplu in urma unui tratament cu implanturi dentare.

Dupa modul de pozitionare, coroanele dentare sunt de mai multe tipuri:
Coroana dentara pe dinte natural (pe un dinte existent cu sau fara pivot dentar, in functie de situatie);
Coroana dentara pe implant, fixata prin cimentare sau insurubare.
Coroane dentare, ca elemente ale unei punti dentare (care poate avea sprijin pe dinti existenti sau pe implanturi, in functie de caz);

Call Now Button