Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupă cu alinierea arcadelor dentare, prevenierea și corectarea unei mușcături corecte.
Cand vorbim despre tratamentul pacientilor in crestere (copii intre 6-12 ani), se apeleaza in general la aparate mobile, cu scopul de a ghida cresterea osoasa .
Aceasta forma de tratament, denumita ortopedie dento-faciala, este adesea urmata de tratamentul ortodontic fix, cu brack-turi, pentru alinierea dintilor.

Tratamentul ortodontic al adulților poate fi realizat cu diferite sisteme de bracket-uri sau gutiere.

Tipuri de aparat

Aparat Dentar Mobil

Aparat mobil = dispozitiv ortodontic care nu este lipit pe dinți și poate fi îndepărtat de pacient oricând dorește.afla mai multe.. »

Aparat Dentar Funcțional

Aparatele funcționale actionează simultan asupra ambelor arcade, superioară și inferioară.afla mai multe.. »

Aparat Fix Metalic

Bracket-urile metalice pot fi folosite la pacienții de orice vârstă, dar sunt cele mai populare în rândul copiilor și adolescenților.afla mai multe.. »

Aparat Fix Fizionomic

Bracket-urile ceramice și din safir sunt mai putin vizibile față de cele metalice, fiind preferate de adolescenți și adulți.afla mai multe.. »

Aparat Dentar Invizibil

Aparatele dentare linguale reprezintă noua generație de bracketuri de care pot beneficia toți pacienții, indiferent de vârstă și pentru aproape toate tipurile de anomalii.afla mai multe.. »

Aparate De Contenție

După îndepărtarea aparatului fix, dinții au tendința să migreze la loc în poziția inițială (recidivă) dacă nu se aplică aparate de contenție (retainere).afla mai multe.. »

Mini-implanturi

Mini-implantul ortodontic (micro-implant sau dispozitiv temporar de ancoraj – TAD) este un șurub metalic de dimensiuni reduse care servește drept ancoraj pentru mișcările dentare în cadrul tratamentului ortodontic.afla mai multe.. »

Sistemele presupun menținerea arcului în bracket prin intermediul unor ligaturi (colorate, transparente) ce au rolul de activare a aparatului.
Pacientul este necesar să se prezinte la activarea aparatului la fiecare 3-4 săptămâni și să ia în calcul asigurarea unor mijloace suplimentare de igienă. Durata tratamentului este cuprinsă în general, între 1- 3 ani de zile.

Suntem online!
Call Now Button