Ortodontie

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupă cu alinierea arcadelor dentare, prevenierea și corectarea unei mușcături corecte.
Cand vorbim despre tratamentul pacientilor in crestere (copii intre 6-12 ani), se apeleaza in general la aparate mobile, cu scopul de a ghida cresterea osoasa .
Aceasta forma de tratament, denumita ortopedie dento-faciala, este adesea urmata de tratamentul ortodontic fix, cu brack-turi, pentru alinierea dintilor.

Tratamentul ortodontic al adulților poate fi realizat cu diferite sisteme de bracket-uri sau gutiere.


Pentru implanturi dentare, aparate dentare, coroane sau controale de rutină fă-ți o programare!


Despre aparatul dentar Damon:

Aparatul dentar Damon este un aparat ortodontic, care se aplica pe suprafața exterioară a dinților si care aliniaza dintii si imbunatateste estetica faciala – de obicei fara extractii sau sisteme de expansiune palatinala rapida.
Acesta se bazeaza pe bracket-uri autoligaturante (au o parte glisanta care se inchide fixand arcul in slot) pentru a corecta pozitia dentara, eliminand nevoia de ligaturi traditionale elastice sau metalice.
Aparatul dentar Damon este un aparat fix, care se aplica pe suprafața exterioară a dinților și se îndepărtează la sfârșitul tratamentului.

Există doua variante:
– aparat dentar Damon Q (metalic) și aparat dentar Damon Clear, diferența dintre ele fiind de ESTETICA a bracket-urilor, aparatul Damon Clear fiind mult mai estetic (este transparent)

Vă prezentăm câteva din avantajele aparatului dentar de tip Damon:

1. avantajul major al acestui tip de aparat este faptul că, față de aparatele dentare clasice (metalice sau din ceramic/safir ) conține mai puține piese componente, este mai subțire, iar tratamentul se desfășoară mai rapid cu până la 6 luni
2. sistemul este unic , dezvoltat în SUA de peste 20 ani
3. bracket-urile autoligaturante Damon au un design special, neavând clasicele elastice, au un sistem de clapetă, care menține tot timpul aparatul activ de la un control la altul
4. are un mare avantaj, permite controale la 8-10 săptămâni. Din acest motiv este o variantă recomandată pacienților care locuiesc în alte localități sau țări și nu pot veni lunar la control
5. dezvoltă asupra dinților o forță constanta și de intensitate mică, având un răspuns biologic foarte bun
6. acționând cu forțe slabe, există un echilibru între apozitia (formarea) și resorbția osoasă, iar acest lucru duce la aliniera corectă, vizibilă și rapidă a dinților
7. pacienții resimt o sensibilitate /durere semnificativ mai mica
8. față de alte aparate dentare, raportul calitate preț este foarte bun
9. față de celelalte tipuri de aparat, în cazul aparatului Damon, de cele mai multe ori NU mai sunt necesare extracțiile dinților
10. Tratamentul cu aparat dentar DAMON, se poate realiza atât la copii cât și la adulți
11.Sanatate orala mai buna. Aparatul dentar Damon este mai usor de curatat, deoarece nu are ligaturi atasate unde resturile alimentare se blocheaza de obicei
12. – Imbunatateste aspectul zambetului al fetei. Aceste aparate dentare pot ajuta la obtinerea unui zambet mai larg si imbunatatesc profilul fetei.

Cum acționează aparatul dentar Damon Q și aparatul dentar Damon Clear?
– deplasarea dinților se obține ca urmare a unor forțe ortodontice aplicate de către aparatul dentar. Acest tip de aparat generează forțe continue, cu intensitate mica si aproximativ constantă pe tot parcursul deplasării dintelui
– nu necesită reactivări frecvente
– forțele sunt lejere și nu provoacă compresiuni exagerate ale ligamentelor și implicit hialinizarea
– sunt forțele care permit deplasarea dentară cu cea mai mare rată de eficiență

Ce motive am să aleg aparat dentar Damon Q sau aparat dentar Damon Clear?
– dacă doriți un aparat fix foarte eficient, care tratează cu succes orice tip de anomalie
– acționează mai rapid față de alte tipuri de aparate
– bracket-urile sunt mici, rotunjite, foarte confortabile
– se igienizează ușor, datorită aspectului rotunjit nu retenționează placă bacteriană
– se îndepărtează foarte ușor de pe dinți

Tipuri Aparat Dentar

Aparat Dentar Mobil

Aparat mobil = dispozitiv ortodontic care nu este lipit pe dinți și poate fi îndepărtat de pacient oricând dorește.afla mai multe.. »

Aparat Dentar Funcțional

Aparatele funcționale actionează simultan asupra ambelor arcade, superioară și inferioară.afla mai multe.. »

Aparat Fix Metalic

Bracket-urile metalice pot fi folosite la pacienții de orice vârstă, dar sunt cele mai populare în rândul copiilor și adolescenților.afla mai multe.. »

Aparat Fix Fizionomic

Bracket-urile ceramice și din safir sunt mai putin vizibile față de cele metalice, fiind preferate de adolescenți și adulți.afla mai multe.. »

Aparat Dentar Invizibil

Aparatele dentare linguale reprezintă noua generație de bracketuri de care pot beneficia toți pacienții, indiferent de vârstă și pentru aproape toate tipurile de anomalii.afla mai multe.. »

Aparate De Contenție

După îndepărtarea aparatului fix, dinții au tendința să migreze la loc în poziția inițială (recidivă) dacă nu se aplică aparate de contenție (retainere).afla mai multe.. »

Mini-implanturi

Mini-implantul ortodontic (micro-implant sau dispozitiv temporar de ancoraj – TAD) este un șurub metalic de dimensiuni reduse care servește drept ancoraj pentru mișcările dentare în cadrul tratamentului ortodontic.afla mai multe.. »

Sistemele presupun menținerea arcului în bracket prin intermediul unor ligaturi (colorate, transparente) ce au rolul de activare a aparatului.
Pacientul este necesar să se prezinte la activarea aparatului la fiecare 3-4 săptămâni și să ia în calcul asigurarea unor mijloace suplimentare de igienă. Durata tratamentului este cuprinsă în general, între 1- 3 ani de zile.

Call Now Button