Aparat Dentar Mobil

Aparat mobil = dispozitiv ortodontic care nu este lipit pe dinți și poate fi îndepărtat de pacient oricând dorește.

Aparatele mobile pot fi:

Active – aparate care imprimă dinților anumite mișcări sau care ghidează procesele de creștere a maxilarelor
Pasive – aparate de contenție, menținatoare de spațiu mobile
De cele mai multe ori aparatele mobile sunt folosite ca o primă etapă a tratamentului ortodontic, fiind urmate de purtarea unui aparat fix, însa există și situații când doar tratamentul cu aparat mobil este suficient pentru rezolvarea problemelor existente.

Pentru implanturi dentare, aparate dentare, coroane sau controale de rutină fă-ți o programare!

Aparatele mobile sunt indicate pentru micii pacienți, pot fi folosite pe perioada dentiției mixte, până la vârsta de 12 ani dupa ce dinții de lapte au fost înlocuiți de dinții permanenți și se pot folosi aparatele fixe.

Care sunt beneficiile aparatelor mobile?

Cu ajutorul aparatelor mobile se pot obține deplasări ale dinților, însă acestea sunt relativ limitate, fiind posibile mai mult înclinări ale coroanelor dentare, dar se poate obține și un efect ORTOPEDIC, de ghidare a creșterii oaselor maxilare. De asemenea aparatele mobile prin design-ul și elementele acesorii care se pot aplica în procesul de fabricare, pot ajuta la corectarea unor obiceiuri vicioase (deglutiția de tip infantil, cu interpunerea limbii între dinți, sugerea degetului, interpunerea de obiecte între arcadele dentare). Aparatele mobile se realizează în laborator și fiecare pacient poate să aleagă culoarea dorită sau îl poate personaliza prin aplicarea unor abțipilduri.

Aparatele mobile au ca element activ unul sau mai multe șuruburi care se activează acasă, în funcție de indicațiile specifice fiecărui pacient.

Call Now Button