Aparat Dentar Fix Metalic

Bracket-urile metalice pot fi folosite la pacienții de orice vârstă, dar sunt cele mai populare în rândul copiilor și adolescenților. Ele au o dimesiune redusă, sunt fabricate din oțel inoxidabil și sunt foarte confortabile. Deși sunt mai puțin discrete decât celelalte tipuri (bracket-uri din safir, ceramice, aparate linguale, invisalign), bracket-urile metalice au o serie de avantaje:

  • Dimensiune redusă
  • Rezistență și durabilitate crescute
  • Diminuarea numărului de ședințe necesare pentru înlocuirea unor bracketuri

Bracket-urile metalice rămân standardul de aur în categoria tipurilor de bracket-uri folosite în ortodonție.

Sistemul Damon face posibilă efectuarea tratamentului ortodontic mai rapid și mai confortabil.

Pentru implanturi dentare, aparate dentare, coroane sau controale de rutină fă-ți o programare!

În cazul bracket-urilor clasice se folosesc ligaturi elastomerice pentru fixarea arcurilor în bracket-uri, ceea ce determină apariția unor forțe de fricțiune care încetinesc și îngreunează mișcarea dinților și de asemenea reprezintă o sursă de disconfort.

Sistemul Damon folosește un mecanism inovativ de alunecare arcurilor în bracket-uri cu fricțiune minimă, care permite dinților să se deplaseze într-un mod mai natural, în timp mai scurt și mai confortabil. Cu ajutorul bracket-urilor Damon este diminuată nevoia de utilizare a aparatelor extraorale (Headgear), de asemenea scade și nevoia de realizare a extracțiilor în scop ortodontic.

În funcție de exigențele estetice, pacienții pot opta pentru bracket-uri Damon metalice sau estetice (Damon Clear). Bracket-urile Damon Clear sunt discrete iar culoarea lor nu este modificată de pigmenții alimentari.

Cu sistemul Damon putem obține zâmbete frumoase și îmbunătățirea esteticii faciale, superioare față de bracket-urile clasice.

Durata tratamentului cu bracket-urile Damon este în medie cu 6 luni mai scurtă față de bracket-urile clasice.

Printre avantajele sistemului Damon trebuie menționate și aspecte legate de:

  • Estetică – bracket-urile Damon Clear sunt transparente și au un aspect discret
  • Timp – Durata tratamentului cu bracket-urile Damon este în medie cu 6 luni mai scurtă față de bracket-urile clasice
  • Confort – dimunuarea numărului de cazuri tratate cu extracții, dispositive extraorale și intervenții de chirurgie ortognată
Call Now Button