Aparat Dentar de Contentie

După îndepărtarea aparatului fix, dinții au tendința să migreze la loc în poziția inițială (recidivă) dacă nu se aplică aparate de contenție (retainere).

O dată cu înaintarea în vârstă, ca parte a procesului natural de îmbătrânire, oasele maxilare continua să se remodeleze și se accentuează înghesuirile dentare. De aceea, după terminarea tratamentului ortodontic, după ce dinții au fost îndreptați și mușcătura corectată, se recomandă purtarea aparatelor de contenție, pentru a avea siguranța că poziția dinților va rămâne neschimbată. Dacă nu se poartă retainere, atunci dinții își vor modifica ușor poziția în timp.

Aparatele de contenție pot fi fixe (retainer colat) sau mobile (gutiere de contenție sau plăci acrilice – placa Hawley).

Pentru implanturi dentare, aparate dentare, coroane sau controale de rutină fă-ți o programare!

Retainer-ul colat este un fir metalic foarte subțire care se aplică pe fața interioară, dinspre limbă a dinților, fiind astfel invizibil pentru cei din jur. Se fixează în general pe cei 6 dinți frontali, incisivi și canini, cu o cantitate minimă de material adeziv special și nu provoacă niciun disconfort pentru limbă sau în fonație. Se poate aplica pe dinții de jos, pe cei de sus sau la ambele arcade. În unele cazuri, pentru mai multă siguranță, se pot aplica pe aceeași arcadă și retainer colat și gutiera, pentru contenție dublă.

Gutierele de contenție sunt realizate din material termoplastic transparent, fiind astfel invizibile, asemănator gutierelor Invisalign. Fiecare pacient va primi indicații individualizate cu privire la perioada de timp necesară purtării acestor gutiere, în funcție de caz, și sfaturi pentru întreținerea și igienizarea lor. În general, gutierele de contenție sau aparatele mobile de contenție – placa Hawley – trebuie purtate zilnic pentru cel puțin 12 ore în primul an după încheierea tratamentului activ, iar în cazul adolescenților este bine ca ele să fie purtate în fiecare noapte chiar până la vârsta de 20 de ani. Apoi se indică a fi purtate pe termen lung cel puțin 3 nopți pe săptămână.

Call Now Button